Cheesecake
Jag älskar att baka! Men jag är verkligen värdelös på det. Antingen blir kladdkakan för torr, lussebullarna för brända eller så är det mjölklumpar i kakorna. Även om det blir lite fel ibland så tycker jag det ändå är jättekul att baka. Nu har jag precis gjort en cheesecake tills imorgon. Jag har aldrig gjort det innan så jag hoppas verkligen den blir bra. Men nu är det så att det är en grej som jag stör mig på, och det är recept som är otydliga. När det kommer till bakning eller matlagning så vill jag ha det övertydligt förklarat för mig. Det ska vara skrivet så att ett barn kan förstå det. Till exempel när det står "Vispa grädden och vaniljsockret". Då är frågan, hur hårt ska jag då vispa grädden? Jag har aldrig gjort cheesecake innan så jag har absolut ingen aning om den ska vara hårt eller löst vispad? Sen är det gärna bra om det står om det är med elvisp det ska vispas eller om det är för hand? Jag har verkligen noll koll i köket men tycker ändå det är kul med både matlagning och bakning. Det enda jag kan göra nu är att hoppas att cheesecaken blir bra!
